LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Cainele Barzoi – Istorie si Caracteristici | Totul despre Barzoi

Cainele Barzoi

Cainele Barzoi, cunoscut și sub numele de ogar rusesc sau câine lup rusesc, este o rasă de câini nobilă și elegantă, originară din Rusia. Cu o istorie îndelungată și o apariție impresionantă, această rasă de câini este populară în întreaga lume datorită aspectului său distinctiv și personalității sale pline de grație.

Originea Cainelui Barzoi

Deși numele său oficial este ogar rusesc, Barzoi este un termen mai larg folosit în America de Nord și în alte părți ale lumii pentru a se referi la această rasă de câini. În limba rusă, Barzoi înseamnă “câine cu părul lung”, ceea ce descrie perfect aspectul acestor caini.

Barzoii au fost crescuți inițial pentru vânătoarea animalelor mari, cum ar fi lupii, mistreții sau cerbii. Acești câini sunt foarte rapizi și agili, cu o viteză maximă de aproximativ 65 de Km pe oră, ceea ce îi face să fie unul dintre cei mai rapizi câini din lume. În prezent, Barzoii sunt mai frecvent întâlniți ca animale de companie, iar proprietarii lor se bucură de personalitatea liniștită, dar puternică și de încrederea de sine a acestor câini.

Cainele barzoi
Image by Charlotte Yealey from Pixabay

Cainele Barzoi: Aspectul fizic

Când vine vorba de aspectul fizic, Barzoii masculi pot ajunge la o înălțime de 80 de centimetri și la o greutate de până la 40 de kilograme, în timp ce femelele sunt puțin mai mici, ajungând la o înălțime de 70 de centimetri și la o greutate de până la 30 de kilograme. Acești câini au părul lung și fin, care poate fi de multe culori, inclusiv alb, negru, gri sau maro. Barzoii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru urechile lor lungi și subțiri, care sunt adesea ridicate și îndreptate în sus.

Ceea ce îi face pe Barzoii atât de unici este eleganța lor inegalabilă și grația atunci când se mișcă. Acești câini au o postură distinctivă, cu un gât lung și un corp suplu și musculos, ceea ce îi face să pară aproape ireali atunci când se deplasează. În plus, acești câini au un blăniță moale și luxoasă, care îi face să pară și mai aristocrați.

Puii de Barzoi

Puii de ogar rusesc Barzoi sunt la fel de frumoși ca și adulții și sunt o alegere populară pentru familiile care doresc să adopte un câine de companie. Acești pui sunt jucăuși și energici, dar au nevoie de mult exercițiu și atenție pentru a-și menține sănătatea și fericirea.

Puii de ogar rusesc sunt incredibil de drăguți și adorabili, însă nu ar trebui să te lăsăm păcălit de dimensiunile lor mici, deoarece aceștia cresc rapid și ajung la dimensiuni impresionante.

Hrana pentru Caini Barzoi

Va recomandam urmatoarea hrana pentru rasa de caini Barzoi: Winner Plus Adult Large Breed , o hrana completă pentru câinii adulți de talie mare, echilibrată și îmbogățită cu procentul potrivit de nutrienți și minerale. Winner Plus Adult Large Breed 3kg este o hrana SUPER PREMIUM  ce contine 30% carne de pui de calitate superioara.

În concluzie, câinele Barzoi este o rasă de câini impresionantă, cu o istorie bogată și o personalitate distinctivă. Dacă sunteți în căutarea unui câine care să vă impresioneze prin frumusețea sa și să vă ofere companie pentru mulți ani, Cainele Barzoi este cu siguranță o alegere excelentă. Cu multă dragoste și atenție, acești câini pot fi unele dintre cele mai bune și mai frumoase companii pe care le poți avea vreodată.

Caini Rase de caini Rase De Caini De Paza Rase de caini mari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Rasa de caine Corgi: Informatii generale, caracteristici si cerinte
Articolul următor
Cainele Teckel: Curiozități și Sfaturi pentru a Adopta un Pui Teckel