Akita American Un Caine Mai Mult Decat Frumos!
akita american
Posted in Rase de cainiRase De Caini De Paza

Akita American Un Caine Mai Mult Decat Frumos!

Akita american este un caine inteligent, cunoscut pentru instinctele sale puternice de paza, statura impunatoare si loialitatea pentru stapan.

Akita american, tot ce trebuie sa stiti despre acest caine

Daca sunteti in cautarea unui caine inteligent, bun pentru paza, cititi acest articol in care va prezentam tot ce trebuie sa stiti despre cainele Akita american.

Cateva cuvinte despre cainele Akita american

 • prietenos
 • alert
 • inteligent
 • linistit
 • ca o felina

Prezentare generala a rasei Akita

Originar din Japonia, Akita a fost folosit ca un caine de vanatoare usor adaptabil. Era cadoul perfect pentru familiile cu nou nascuti, Akita reprezentand sanatate, longevitate si fericire. A fost adus in SUA in anii 1930 de catre Helen Keller si de militari, cainele Akita este acum folosit nu numai ca un companion si caine de paza domestic, dar si in politie si armata, fiind un caine bun la lupta, vanatoare si la trasul saniei. Cu un instinct puternic de a proteja, acesta nu este un caine potrivit pentru copii sau pentru lucrul cu alte animale, decat daca este supravegheat mereu de un adult.

Standardele rasei Akita american

 • Durata de viata medie: 10 – 13 ani
 • Greutate medie: 34 – 56 kg
 • Aspectul blanei: blana cu trei straturi, aspra, cu par scurt, oarecum rigida asemanatoare lanei
 • Coloratie: alb, alb-caramiziu, tigrat cu masca neagra
 • Hipoalergenic: Nu
 • Alti identificatori: cap rotund, buze negre si ochi care ies in evidenta, nasul negru, pieptul lat, are picioare de felina si este pufos, coada puternica in forma de covrig
 • Modificari posibile: blana lunga de culoare roz sau nas patat

pui Akita american

Este acesta rasa de caini potrivita pentru tine?

Deoarece Akita american este cunoscut a fi un caine agresiv, este nevoie sa il dresati inca de mic. Are nevoie de un stapan increzator, rasa nu este recomandata pentru copii sau lucrul cu alte animale, cu toate acestea, se poate adapta la viata de familie, daca este necesar, dar ar trebui sa fie intotdeauna supravegheat. Relativ inactiv cand este tinut in casa, aceasta rasa se comporta bine intr-un apartament daca este scos la alergat in mod regulat, desi ar fi mult mai fericit cu propria sa curte in care sa alerge cat si cand vrea. Cainelui Akita american nu ar trebui sa i se permita sa se considere liderul casei pentru ca acest lucru poate cauza probleme de comportament, poate cauza inclusiv obsesii alimentare. Necesita tuns de doua ori pe an dar are nevoie sa fie pieptanat constant.

O zi din viata cainelui Akita american

Cainele Akita isi iubeste familia, deci indiferent de ceea ce face, acesta va fi cel mai fericit atunci cand este inconjurat de persoanele dragi pe care le iubeste cel mai mult. Cainii Akita, de asemenea, tin foarte mult la rutina, asa ca va trebui sa urmati un program fix pentru plimbari si pentru mese. Tineti-l atent folosind doar comenzile de dresaj invatate, totodata sa-i aratati mereu ca il iubiti, laudandu-l cand face ceea ce ia-ti cerut si mangaiati-l atunci cand va asculta. Lasati-l afara, in curte, si sugerati-i ca este treaba lui sa vegheze casa si curtea, astfel veti avea un caine Akita foarte fericit.

caine Akita american

Cititi si articolul Mastiff Tibetan, Caine Sau Leu?

Incepe sa scrii si apasa enter

Cos Cumparaturi