LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Hepatita Canina | 13 Simptome De Hepatita La Caini

hepatita la caini

Ce este hepatita la caini?

Hepatita canina este o afectiune contagioasa care este intalnita in toata lumea, este o afectiune severa, chiar fatala in anumite cazuri. Severitatea sa variaza de la cazuri foarte usoare, pana la cazuri foarte complicate, care pot duce chiar la deces. Vaccinarea este esentiala pentru prevenirea si protejarea cainelui!

13 Simptome ale hepatitei la caini

 1. febra
 2. lipsa apetitului alimentar
 3. letargia
 4. secretiile apoase la nivelul nasului si ochilor
 5. tusea
 6. voma
 7. vanataile sub piele
 8. hemoragiile sub piele
 9. umflarea capului, gatului si trunchiului
 10. acumularea de fluide in abdomen
 11. ingalbenirea pielii
 12. consum mare de lichide si urinari frecvente
 13. albastrirea corneei

IMPORTANT! Hepatita infectioasa canina este cauzata de virusul adenovirus tip 1 (CAV-1) si nu poate fi transmisa la om!

Cauzele hepatitei la caini

Hepatita la caini este cauzata de un virus, adenovirus tip 1 (CAV-1). Cainii tineri si cei nevaccinati sunt cei mai susceptibili de a se infecta cu virusul care cauzeaza hepatita. In general, cainii de varste foarte fragede tind sa dezvolte cele mai severe forme ale bolii.

Principala sursa de infectie cu hepatita canina sunt animalele bolnave sau care au fost bolnave. De asemenea, si obiectele pe care un caine bolnav le-a folosit pot fi surse de infectie. Virusul se transmite si prin inhalarea aerului infectat.

hepatita la caini

Tratarea hepatitei la caini

Hepatita la caini se trateaza la nivel simptomatic, etiologic si igieno-dietetic. Acesta este stabilit in functie de medicul veterinar, in functie de stadiul bolii, dar si de simptomele pe care le prezinta cainele.

In principiu, tratamentele se pot administra atat in cabinetul veterinarului cat si acasa. De obicei insa cele injectabile, sunt de preferat sa se trateze in cabinet. Tratamentele care se prescriu pentru acasa, pe baza de pastile si unguente, trebuie administrate pe o perioada mai lunga de timp.

Hepatita la caini; cum o prevenim?

Pentru prevenirea hepatitei, vaccinurile sunt esentiale si sunt recomandate tuturor cainilor. Vaccinarea impotriva unor virusuri apropiate, ca de exemplu pentru adenovirus si infectii respiratorii, sunt de asemenea eficiente pentru prevenirea hepatitei la caini.

Medicul veterinar este cel care poate stabili exact tipul de vaccin pe care il poate efectua cainelui, in functie de varsta si sanatatea lui.

Sanatate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Faceti Cunostinta Cu Rasa Doberman
Articolul următor
Socializarea Cainelui Este O Necesitate !