LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

11 Rase de caini mai putin intalnite

Catahoula Cainele leopard

11 Rase de caini mai putin intalnite

11. Azawakh

Azawakh este un ogar foarte rar originar din Africa de Vest. Cunoscut pentru mersul lui agil ca de felina, Azawakh este timid de fel, dar bland si afectuos odata ce ajunge sa te cunoasca. Acesta este folosit ca un caine de vanatoare pentru gazele si alte animale din deserturile africane.

caine ogar Azawakh

poza Corinne Benavides – flickr

 

10. Cainele Carolina

De asemenea, cunoscut sub numele de “American Dingo”, Cainii Carolina sunt considerati a fi cele mai vechi specii canine din America de Nord, ei apar pe picturi pe piatra facute de nativii americani. Are ADN comun cu cainii dingo Australieni si cu cainii Canto din Noua Guinee si chiar daca rasa a fost domesticita, exista inca pui salbatici in libertate.

cainele de carolina

poza Steve McDonald flickr

9. Catahoula Cainele leopard

Pretuiti de amerindieni pentru abilitatile lor de vanatoare incredibile, acesti pui au fost favorizati de vanatori renumiti ca Teddy Roosevelt. Cainele leopard Catahoula este numit dupa Parohia Catahoula din Louisiana, de unde provine rasa.

Catahoula Cainele leopard

poza Phae – flickr

8. Lundehund

Initial folosit in Norvegia pentru a vana Puffini (o pasare arctica) , Lundehund are sase degete la fiecare picior, urechi ascutite pe care le poate controla cum vrea, si capacitatea de a-si inclina capul pe spate atingandu-si coloana vertebrala. Cainele Lundehund Norvegian este diferit de toate celelalte rase de caini.

cainele lundehund norvegian

poza Benoni – flickr

 

 

7. Mudi

Mudi este un caine ciobanesc unguresc de dimensiuni medii, cu blana groasa si ondulata si fata neteda. Cu toate ca acestia sunt inca rari in Statele Unite, cainii Mudi castiga popularitate cu atitudinea lor versatila si energetica

cainele mudi

poza Doriental Mudi – flickr

6. Mastiff-ul Neapolitan

Rasa istorica folosita in lupta de romani, purtau armura si lame, astfel incat acestia puteau fugi si spinteca caii inamicilor, Mastiff-ul Neapolitan a fost aproape disparut la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Pana cand un pictor italian a infiintat o canisa pentru a proteja puii, pe care apoi i-a incrucisat cu mastiffii englezesti ca sa diversifice linia genealogica. Mastiff-ul Neapolitan a evoluat ca rasa si unul chiar a aparut ca si cainele de companie al lui Hagrid, in filmele Harry Potter.

cainele mastif napoletan

poza Carol Browne – flickr

5. Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintli se traduce de obicei “cainele mexican fara par” sau i se spune pur si simplu “Xolo.” Aceasta rasa este atat de veche incat aceasta a fost venerata de azteci. Deoarece multi americani nu sunt familiarizati cu puii Xolo, a fost confundat cu Chupacabra de-a lungul statelor de frontiera din SUA. Xoloitzcuintli nu a fost incrucisat cu alte rase de caini de-a lungul anilor ca multe alte rase pure de caini, si este un caine foarte sanatos si rezistent, care necesita doar un pic de crema hidratanta, protectie solara, si baie regulata.

caini xoloitzcuintli

poza Christina Cantrill – flickr

4. Cainele Salish de lana

Originar din zona statului Washington / Columbia britanica, Cainele Salish de lana este acum disparut ca si rasa. Acesti caini erau de talie mica, cu parul alb si lung pe care bastinasii il tundeau (ca pe o oaie) ca sa teasa din parul sau paturi Salish. Cainii erau tinuti in grupuri variind de la 12 pana la 20 si pastrati in siguranta pe insule sau erau inchisi in pesteri.

cainele salish de lana

3. Ridgeback Tailandez

Similar cu Rhodesian Ridgeback, puii de Ridgeback tailandez au o linie de par ce creste in directia opusa, de-a lungul coloanei vertebrale. Acesti caini au o vointa puternica, sunt puternici si sunt folositi ca si caini de paza in Asia.

 

pereche caini Ridgeback tailandezi

Томасина, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

2. Pachon Navarro

Cu un nas ca teava dubla de pusca, Pachon Navarro este un caine de vanatoare spaniol extrem de rar, despre care se credea ca ar avea un simti al mirosului net superior celorlati caini. Acum, crescatorii stiu ca nasul cainelui Pachon Navarro este doar cosmetic diferit, nu are niciun avantaj in plus fata de ceilalti caini.

cainele pachon navarro

poza PxHere

1. Mastiff-ul Tibetan

Mastiff-ul Tibetan este un caine de talie mare, neinfricat, folosit in mod traditional pentru a pazi turme, familii, si chiar sate intregi. Unul din puii acestui caine a fost vandut recent in China cu 1,5 milioane de dolari, si a devenit cel mai scump caine vandut vreodata.

caine mastif tibetan

poza sunny 乔 – flickr

Rase de caini Rase De Caini Rare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Ce Simbolizeaza Cainele In Diverse Culturi?
Articolul următor
Cum sa iti dresezi cainele sa mearga in lesa ?