LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Setter Irlandez: Află Tot Despre Această Rasă Fascinantă

setter irlandez

Dorești să aduci în casa ta un companion adorabil de rasă Setter Irlandez? Află tot ce trebuie să știi despre această rasă fascinantă înainte de a face o alegere.

Originea Setterului Irlandez datează din secolul al XVIII-lea în Irlanda, rezultat al încrucișării dintre Setterul roșu și Setterul alb, o rasă mai puțin cunoscută în zilele noastre. Inițial folosit pentru vânătoare, Setterul Irlandez cu blană roșie a devenit ulterior un companion iubitor și devotat.

Diversitate în Rasa Setter Irlandez

  1. Culori și Tipuri de Blană: Această rasă se divide în trei tipuri principale – scoțian (Gordon), englez și irlandez. Setterul Irlandez poate avea o blană albă cu pete roșii sau o blană roșie intensă, cu mici pete albe pe piept și picioare. Blana este mătăsoasă, scurtă și fină în anumite zone, precum capul și urechile, iar în restul corpului este mai lungă și franjurată.
  2. Urechi și Îngrijire: Cu urechile lăsate și lungi, Setterul Irlandez necesită o atenție specială pentru a preveni infecțiile. Curățarea lor regulată este esențială.

Despre Puiul de Setter Irlandez

Personalitate Vibrantă

Setterul Irlandez se remarcă nu doar prin frumusețea sa, ci și prin caracterul său vibrant. Distractiv, inteligent și plin de energie, acest companion se adaptează bine la dresaj, deși poate deveni agitat când este lăsat singur pentru perioade lungi.

Sănătate și Îngrijire Specifică

Această rasă poate fi predispusă la enteropatie (sensibilitate la gluten), precum și la probleme ereditare de vedere și displazie de șold. Fiind un câine de vânătoare, Setterul Irlandez are nevoie de activități fizice intense. Perierea zilnică a blănii este crucială pentru menținerea aspectului mătăsos și prevenirea nodurilor.

Ghidul Nutrițional pentru Setterul Irlandez

  1. Creșterea: Până la vârsta de 6 luni, puiul de Setter trebuie hrănit de mai multe ori pe zi, asigurându-i o dietă bogată în proteine, carbohidrați, acizi grași, calciu și vitamine.  Vă recomandăm o hrana pentru câini juniori
  2. Maturitatea: La vârsta adultă, Setterul Irlandez roșu necesită o hrană adaptată dimensiunii sale, împărțită în două sau trei mese pentru a evita problemele de stomac. Pentru această etapa vă recomandăm o hrană hipoalergenică
  3. Senioritate: În etapa senior, ajustați aportul caloric și oferiți o hrană echilibrată, benefică pentru oase și articulații. Aici e recomandată o hrană ușoară pentru câini.

Așadar, dacă sunteți gata să aduceți în familie un pui de Setter Irlandez, aceste informații vă vor ajuta să vă pregătiți pentru a oferi câinelui dumneavoastră un mediu fericit și sănătos.

Caini Rase de caini Rase de caini medii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cum să Ai Grijă de un Pomeranian: Ghid Detaliat
Articolul următor
Câinii, Prietenii Noștri Necunoscuți: Abilități Supranaturale și Percepții Uimitoare