LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Bombay

pisica bombay 6207b3ddc0cb1 - Pisica Bombay

Pisica Bombay este perfecta pentru iubitorii de pisici care doresc sa detina o pantera afectuoasa. Cu ochi aurii sau negri si cu parul scurt, aceasta pisica are aspectul exotic al unei pantere. De fapt, rasa isi trage numele din orasul indian Bombay, care este, de asemenea, considerat tara leopardului negru.

Caracteristici fizice

In mod curios, aceasta pisica bine construita, de dimensiuni medii, arata destul de banala ca un pisoi. Bombay nu isi dezvolta blana neagra lucioasa, asemanatoare satinului, ochii aurii uimitori si alte caracteristici exotice pana dupa a patra luna.

Personalitate si temperament Pisica Bombay

Pisicile Bombay se inteleg bine cu copiii si prefera sa fie in preajma oamenilor. De fapt, nu numai ca va manifesta afectiune si se va atasa de un anumit membru al familiei, ci de toti membrii. Cu toate acestea, va atrage atentia doar intr-un mod bland si politicos, fara a fi suparatoare. De asemenea, acestei pisici inteligente ii place sa se joace si sa exploreze.

Pisica Bombay iubeste atentia si sa fie purtat adesea pe umarul ingrijitorului sau. De fapt, pisicile Bombay sunt cu adevarat „iubitoare de poala”. Este foarte greu sa le dai jos de pe tine odata ce s-au asezat.

Este probabil ca o pisica Bombay sa se ataseze cel mai mult de un membru al familiei. Pisica ta te va urmari din camera in camera si va avea aproape intotdeauna ceva de spus despre ceea ce faci. Daca sunteti in cautarea unei pisici afectuoase atunci pisica Bombay este o alegere buna. Dar daca sunteti rar acasa sa stiti ca aceasta pisica poate suferi din cauza lipsei de atentie.

Pisicile Bombay sunt, de asemenea, minunate pentru oaspeti, copii si caini. Nu veti gasi o pisica care se ascunde sub pat atunci cand va sosi compania. Pisica dvs. va face parte din comitetul de salut. In timp ce se concentreaza pe o persoana speciala, aceasta pisica nu va sta departe de nimeni.

Aceste pisici sunt o alegere buna pentru o gospodarie plina de viata, deoarece se adapteaza bine la traiul cu oameni si alte animale de companie. Cand pisica dvs. nu interactioneaza cu oamenii, o veti gasi odihnindu-se langa un calorifer, deoarece adora sursele de caldura.

Intretinerea rasei de pisici Bombay

Blana scurta al unei pisici Bombay este usor de ingrijit, necesita periaj o data pe saptamana. Rareori va trebui sa faceti baie unei pisici Bombay.

O rasa relativ activa, rasa de pisici Bombay este intotdeauna gata de joaca. Influenta americana cu par scurt reduce nivelul activitatii la un pic mai putin decat al pisicilor birmaneze. Bombay este, de asemenea, mai putin vocal decat birmanezul, dar nu intotdeauna. Sunt foarte avizati si au cu adevarat propria idee despre modul in care ar trebui sa fie condusa gospodaria.

Pisica Bombay este inteligenta si dresabila. Poti chiar sa o dresezi sa mearga in lesa.

Pisica Bombay

Istoricul rasei de Pisici Bombay

Regretatul Nikki Horner, un crescator american, este creditat pentru crearea primului specimen de pisica Bombay la sfarsitul anilor ’50. Obiectivul era sa creasca o pisica care arata ca o pantera in miniatura, cu o blana neagra lucioasa si ochi aurii. Cu toate acestea, crescatorul a dorit ca pisica sa aiba anumite caracteristici ale pisicilor birmaneze.

Spre consternarea ei, Horner a constatat ca diferitele asociatii de pisici au aratat reticenta in acceptarea creatiei sale si ca i s-a refuzat statutul de campion. Dar Homer a persistat in eforturile ei si in 1976 pisica a fost in cele din urma inregistrata de Asociatia Cat Fancier’s. Dupa aproape 18 ani de lupta, rasei i s-a permis sa concureze in clasele de campionat pe 1 mai 1986.

Desi aceasta rasa nu este usor disponibila, Pisica Bombay si-a cucerit publicul si in ziua de azi are foarte multi fani.

Cititi mai multe despre alte Rase de pisici

Pisici Rase de Pisici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica Birmaneza
Articolul următor
Airedale Terrier