LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Ghid pas cu pas pentru a-ți dresa câinele să dea labuța

cum sa inveti cainle sa dea lăbuța

Dresarea unui câine să dea lăbuța poate fi o comandă distractivă și adorabilă pentru amândoi. Iată un ghid pas cu pas pentru a te ajuta să îți dresai câinele să dea lăbuța:

 1. Pregătirea adecvată: Asigură-te că ai la îndemână câteva recompense delicioase pentru câini, cum ar fi bucățele mici de mâncare sau gustări pentru câini. Acestea vor fi folosite drept recompense pentru a-l motiva să învețe și să execute comanda. îți recomandăm Winner Plus Duck Bites recompense pentru câini cu carne de rață.
 2. Comanda de bază: Asigură-te că câinele tău este deja familiarizat cu comanda de bază “Stai” sau “Așteaptă“. Aceasta va fi utilizată pentru a-l face să rămână într-o poziție fixă în timpul dresajului.
 3. Gestul pentru “lăbuță”: Alege un gest simplu și consecvent pe care îl vei asocia cu comanda “dă lăbuță”. De exemplu, poți folosi gestul de a întinde palma deschisă către câinele tău.
 4. Atrage atenția câinelui: Începe antrenamentul într-un mediu liniștit și fără distrageri. Atrage atenția câinelui tău, ținând o recompensă în mână și arătându-i gestul pentru “dă lăbuță”.
 5. Ridică recompensa deasupra capului: Mișcă recompensa treptat deasupra capului câinelui, astfel încât acesta să ridice lăbuța într-un gest de atingere sau de salut. În același timp, spune comanda “dă lăbuță” cu voce clară și fermă.
 6. Așteaptă reacția câinelui: Câinele tău poate încerca inițial să-și ia recompensa fără a ridica lăbuța. În acest caz, menține recompensa în poziția inițială și repetă gestul și comanda “dă lăbuță”. Dacă câinele ridică lăbuța, recompensează-l imediat și oferă-i laude și încurajări verbale pozitive.
 7. Repetă și consolidează: Repetă exercițiul de mai multe ori pe parcursul a câteva sesiuni de antrenament scurte. Cu fiecare repetiție, câinele tău va învăța să asocieze comanda “dă lăbuță” cu gestul și va înțelege că este necesar să ridice lăbuța pentru a obține recompensa.
 8. Crește nivelul: Pe măsură ce câinele tău devine mai confortabil cu comanda “dă lăbuță”, poți începe să introduci cerințe suplimentare. Cum ar fi menținerea lăbuței ridicate pentru o perioadă mai lungă sau oferirea ambelor lăbuțe în loc de una singură. Aceste cerințe adiționale vor ajuta la consolidarea și diversificarea dresajului.
 9. Introdu o distragere controlată: Pentru a te asigura că câinele tău își păstrează concentrarea și execută comanda “dă lăbuță” în diverse situații, încearcă să introduci o distragere controlată. Aceasta înseamnă să aduci stimuli ușori, cum ar fi sunete sau mișcări, în timp ce câinele încearcă să dea lăbuța. Atunci când câinele reușește să ignore distragerea și să se concentreze asupra comenzii, recompensează-l și laudă-l.
 10. Consolidează comanda în diferite locuri: Pe măsură ce câinele tău devine din ce în ce mai priceput la această comandă, exersează-o în diferite locuri și medii. Exersează în casă, în grădină, în parc sau în alte locuri în care dorești să îți duci câinele. Aceasta va ajuta la generalizarea comportamentului și te vei asigura că acesta este pregătit să execute comanda în orice situație.
 11. Răsplătește progresul și reîmprospătează exercițiile: În timpul dresajului, este important să răsplătești progresul câinelui tău și să îl încurajezi constant. Pe măsură ce câinele învață să dea lăbuța în mod consecvent, nu uitați să revizuiți periodic și celelalte exerciții de dresaj pentru a menține un comportament proaspăt și precis.
 12. Distracția și jocul: Nu uita să te bucuri de procesul de dresaj și să faci din aceasta o experiență distractivă pentru tine și câinele tău. Folosește tonul vocii plin de entuziasm și încurajează jocul și interacțiunea în timpul sesiunilor de dresaj. Astfel, vei consolida legătura și relația cu câinele tău.

Reține că fiecare câine este diferit, iar ritmul de învățare poate varia. Fii răbdător, empatic și adaptează-te stilului de învățare al câinelui tău. Cu timpul și practică constantă, câinele tău va învăța să dea lăbuța și o va face cu bucurie.

Caini Sfaturi pentru dresajul câinilor Viață cu câini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Descoperă frumusețea și eleganța pisicii Chausie
Articolul următor
Descoperă frumusețea și farmecul pisicii Snowshoe