LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

De ce se tăvălesc câinii prin iarbă? Motive și Semnificații

de ce cainii se rostogolesc in iarba 61fc4a5c75ede - De ce se tăvălesc câinii prin iarbă? Motive și Semnificații

Câinii au o apreciere reală pentru iarbă – mai ales atunci când vine vorba de rostogolirea prin ea.

Deși ar putea părea doar un alt comportament canin aleatoriu, tendința unui câine de a se rostogoli în iarbă are probabil unele rădăcini reale în spatele ei. Același lucru este valabil și pentru preferința lor față de iarba urât mirositoare, care, deși este brută pentru oameni, este de fapt destul de încântătoare pentru câinele tău.

Deci, care este motivul pentru care câinele tău are plăcere să se tăvălească în iarbă?

Am putea petrece mult timp încercând să disecăm de ce câinii fac ceea ce fac. Dar când vine vorba de rostogolirea în iarbă, avem de fapt o idee destul de bună de ce se întâmplă și ce încearcă să realizeze câinele tău.

Prima explicație: încearcă să-și mascheze mirosul. Iarba este acoperită de mirosuri, de la oameni, alte animale și din mediul înconjurător. Tăvălirea prin iarbă este o modalitate de a-și adaugă acele parfumuri în blana lor, ceea ce, pentru strămoșii unui câine, a fost o modalitate excelentă de a-și ascunde propriul miros natural și de a nu ieși în evidență în timpul vânătorii.

Alternativ, câinele dvs. ar putea să se rostogolească în iarbă, în încercarea de a-și adăuga propriul parfum în amestec – la fel cum ar putea face cu o jucărie preferată sau pe un pat nou. Acest lucru marchează locul ca al lor sau, cel puțin, spune următorului câine care vine în jur că au fost și ei acolo.

Tăvălirea în iarbă i-ar putea face să se simtă bine. Dacă câinele dvs. este fericit și relaxat în timp ce se rostogolește, există șanse mari să se bucure de senzație și că nu există nimic problematic în spatele acestui comportament.

Pentru a înțelege logica din spatele întrebării de ce un câine se rostogolește în iarbă?, este important să ne amintim cât de sensibil este nasul canin. În timp ce oamenii pot mirosi doar iarba, câinele tău adulmecă iarbă și miroase un meniu întreg de lucruri diferite. Dacă le place ceea ce adulmecă, ar putea dori să se tăvălească.

Cum să oprești câinele să se rostogolească în iarbă?

În majoritatea cazurilor, rostogolirea în iarbă este un comportament total inofensiv. Dar dacă nu vă place asta – de exemplu, dacă câinele dvs. are tendința de a se tăvăli în iarba mirositoare și de a aduce aroma înapoi în casa dvs. – aveți câteva opțiuni.

Asigurați-vă că nu sunt alergii

Există șansa ca câinele dvs. să se rostogolească în iarbă pentru a scărpina o mâncărime legată de o alergie, de la hrană sau de la mediu. În acest caz, veți dori să luați măsuri pentru a aborda alergiile și pentru a ameliora orice iritație a pielii.

Pentru a ști mai bine dacă aveți de-a face cu o alergie, căutați alte semne specifice, cum ar fi roșeață sau iritații pe piele, umflături la nivelul feței, urticarie, strănut, sau mâncărime și urechi iritate. Probabil veți observa, de asemenea, că se scarpină și de alte suprafețe, cum ar fi covoare sau mobilier. Dacă da, stabiliți o întâlnire cu medicul veterinar pentru a putea căuta un tratament adecvat.

Faceți o pregătire de bază

Dresarea pozitivă poate ajuta mult câinele să se controleze.

Când câinele dvs. începe să se rostogolească, redirecționați-i atenția și comportamentul și oferiți-i o recompensă imediat ce se opresc, cum ar fi o delectare sau o laudă. Acest lucru este mult mai eficient pe termen lung decât să le spuneți pur și simplu să nu mai facă, deoarece îi ajută să învețe ce comportament așteptați de la ei.

Dacă te chinui să-ți dresezi câinele să nu se mai rostogolească în iarbă, apelează la un dresor certificat pentru a-ți da seama de cei mai buni pași de urmat.

Concluzie

Tăvălirea în iarbă este un comportament normal pentru câini și, atâta timp cât aceștia nu adună mirosuri neplăcute în proces sau se rostogolesc pentru a ameliora pielea iritată, atunci nu este neapărat problematic. De fapt, este probabil destul de plăcut pentru câinele tău și ceva care îl ajută să intre în spiritul său ancestral.

Dacă câinele tău pare să aibă o obsesie cu rostogolirea în iarbă și dorești să înlături acest comportament, atunci dresajul pozitiv te va ajuta să-i redirecționezi atenția. În timp, ar trebui să învețe să se bucure pur și simplu de iarbă și de toate mirosurile acesteia fără a fi nevoie să se rostogolească prin ea.

Caini Noțiuni de bază despre caini Viață cu câini

Comentarii

  • matrimonialeok ,

    Fiind un iubitor de caini, am citit cu interes acest articol despre comportamentul neobisnuit al acestora de a se rostogoli in iarba. Cu toate ca parea un gest aleatoriu, acum imi dau seama ca are o explicatie logica si poate reflecta instictele de ascundere a mirosului sau de marcarea teritorului ale cainilor. De asemenea, inteleg ca trebuie sa facem diferenta intre rostogolirea in iarba si scarpinatul cauzat de alergii, pentru a putea lua masurile potrivite. Cu siguranta, cainii sunt creaturi fascinante si ne surprind mereu cu comportamentele lor specifice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Deparazitare interna a câinilor vs Deparazitare externa
Articolul următor
Lup Cehoslovac o rasă de câini cu trăsături remarcabile