LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Rase de caini care nu rezista la frig – Rasa ogar

Caini care nu rezista la frig

Rasele bine adaptate la vreme rece, includ acei caini, care au o grăsime corporală mai mare (pentru izolare) și cei cu blană groasa (pentru protecție). Cu cat este mai mare cainele cu atat reține mai bine căldura (ganditi-va la dinozauri), rasele mari de caini, de asemenea, tind să-si mentina caldura și sa isi conserve energia termică.

Pe de altă parte, ca sa aflam care sunt rasele care nu sunt adaptate pentru vreme rece, trebuie doar vedem daca au sau nu caracteristicile de mai sus.

De ce nu rezista la frig cainii din rasa Ogar?

caine ogar
Ogarii sunt o rasa de caini de curse si sunt considerati câini perfecti din punct de vedere anatomic; ei sunt modele pentru diagrame utilizate în clasele de anatomie veterinară. Acest lucru se datorează faptului ca au un procent mic de grasime corporala. Procent mic de grăsime corporală, înseamnă ca mușchii și celelalte părți ale corpului pot fi ușor văzute și studiate, de asemenea, acest lucru ii face extrem de rapizi. Din păcate, tot acest lucru face ca aceasta rasa sa isi piarda caldura corporala foarte repede.

caine whippet
Cainii din rasa Whippets sunt aproximativ 2/3 din dimensiunea ogarilor, dar altfel împărtășesc multe din aceleași caracteristici fizice. In timp ce personalitatile din rasa pot fi diferite, toleranța lor la frig este foarte asemănătoare pentru aceleași motive.

ogar-italian
Cainii din rasa Ogar Italian sunt cei mai mici dintre rasele de ogari si sunt aproximativ jumatate din dimensiunea unui caine whippet. Din moment ce aceasta rasa este o rasa mica, aria suprafeței sale la raportul de volum este nefavorabil pentru retenția de căldură. – Pierd căldura ușor. Pe deasupra, acestia sunt construiti foarte asemănător cu verii lor ogarii.

ogar-egiptean
Cainii din rasa Ogar Egiptean (Faraon Hounds) sunt faimosii câini egipteni ai Faraonilor, cum se prezintă în desene hieroglifice. Ei sunt mari și subtiri și au părul scurt, nu sunt potriviti pentru un climat rece.

caine-basenji

Cainii Basenji sunt o rasa superba, inrudita cu câinii de talie mijlocie, cu parul scurt, din Africa Centrală. Ei sunt cel mai bine adaptati pentru vreme calda. Blana lor scurtă și blană de pe burta inexistentă, necesită un pulover, pentru a se juca în aer liber, iarna.

ogar-de-ibitza
Ibizan Hound (Ogar de Ibitza) este mai mare și mai flexibil decât Basenji, dar, de asemenea, are blană scurta si subțire. Acesti caini au nevoie de protecție în anotimpul rece.

caine saluki
Saluki este un ogar mare, care are o blana superba, lunga pe urechi si coada, dar in rest blana scurta – din acest motiv, ei vor avea nevoie de un pulover pe timp de iarna,  pentru a sta mai multe ore în aer liber.

caine chinese crested
Chinese Crested are, de asemenea, par mai mult in jurul capului si al cozii, dar este practic fără păr în rest. Mai mult decât atât, acesta face parte din cainii de rasă mică și, prin urmare, își pierd căldura cu ușurință. Ei au nevoie de un pulover gros pentru a sta în zăpadă.caine peruvian-inca-orchid
Cainele fara par peruvian (Peruvian Inca Orchid) este un caine complet chel, adaptat la clima desertica din Peru. Acesti caini isi pierd caldura foarte repede, în perioada iernii.

caine khala fara par
Khala fara par este o alta rasa peruviana care se aseamana mult cu cainele fara par peruvian. Ea are un pic mai multa grasime corporala decat Inca Orchid. Grăsimea pe care aceasta rasa o are in plus ii confera un mic avantaj la frig, fata de celelalte rase prezentate, dar un pulover ar fi recomandat pe timp de iarna.

caine xoloitzcuintli
Xoloitzcuintli este o rasa inrudita cu cele de mai sus. Nici ea nu are fir de păr, și este un pic mai mic si mai subtire decat rasa peruvian, făcându-l sa piardă căldura chiar mai repede.

Rase de caini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Faceti Cunostinta Cu Rasa De Caini Shih Tzu
Articolul următor
Cum sa alegi o hrana sanatoasa pentru cainele tau?