LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Sunt aricii potriviti ca animale de companie?

sunt aricii animale de companie potrivite 6207cfbb8cd42 - Sunt aricii potriviti ca animale de companie?

Un arici drept animal de companie poate suna ciudat la prima strigare. Insa trendul vine de undeva din afara, motiv pentru care, romanii, desigur ca l-au imprumutat. Unii pentru a fi in pas cu moda, altii pentru ca simt cu adevarat o atractie pentru aceste animale minunate. Daca v-ati intrebat vreodata daca sunt sau nu aricii animale de companie potrivite, speram ca articolul acesta sa va lamureasca.

 

Ei bine, inainte de a raspunde la intrebarea “Sunt aricii potriviti ca animale de companie?” trebuie sa stim cateva lucruri despre ei. De pilda, un lucru interesant este acela ca, chiar daca au existat dinotdeauna, aricii au fost priviti ca si animale de companie abia acum cativa ani.

Este adevarat faptul ca aricii pot fi prieteni necuvantatori de nadejde, daca sunt hraniti corespunzator, ingrijiti si iubiti peste masura. Chiar daca popularitatea ariciului ca si animal de companie creste, trebuie sa luati in considerare faptul ca aducerea unui arici in casa reprezinta mai multe lucruri de care trebuie sa fiti constienti.

 

Sunt aricii animale de companie potrivite?

Ce trebuie sa stim despre ariciul de companie?

Este bine de stiut ca, asemeni porcului spinos, pielea de pe spatele ariciilor este acoperita cu spini ascutiti care ii protejeaza de pradatori. Atunci cand sunt prinsi in gura unui pradator, aricii se vor zdruncina si vor sari, astfel incat acele lor sa loveasca pielea si buzele agresorului, facand lucrurile neplacute pana cand sunt eliberati.

Manipularea ariciului nervos poate fi complicata pentru proprietar. De multe ori acesta trebuie sa foloseaca un prosop mic pana cand ariciul se relaxeaza. Ca un mecanism de aparare, ariciul isi transforma corpul intr-o bila mica, tepoasa, care sperie orice pradator.

Dieta unui arici

Alimentatia aricilor este spectaculoasa. Ei consuma o varietate de alimente in salbaticie, inclusiv :melci, amfibieni, soparle, serpi, oua de pasari, pesti, ciuperci, radacini de iarba, fructe de padure si pepeni.

Aricii domesticiti consuma in mod obisnuit un numar limitat de insecte (viermi, greieri), disponibili pentru comercializare, doar pentru ei. Pot consuma, de asemenea, o cantitate mica de legume, fructe si carne gatita.

Aricilor le place sa manance, iar daca sunt adapostiti in custi si au putine ocazii de a socializa si de a-si exercita energia, au tendinta de a pune in greutate.

Animale de companie

Activitatea unui Arici

In salbaticie, ariciul este activ noaptea, deoarece atunci este disponibila mancarea. Aricii ca si animale de companie si-au mentinut acest stil de viata nocturn. Ei dorm o buna parte din zi si alearga de colo-colo noaptea. Daca tineti la somnul dvs. sau daca mergeti la culcare mai devreme este mult probabil ca ariciul sa nu fie cel mai bun animal de companie pentru dvs.

Multi oameni cred ca aricii sunt tacuti, dar ei vocalizeaza printr-o varietate de balbairi, sforaituri si scanciri de sunete. Ei vorbesc frecvent atunci cand exploreaza mediile lor si pot, de asemenea, sufla sau suiera atunci cand sunt nervosi, suparati sau pur si simplu fericiti. Aricii scot sunete tipatoare atunci cand se afla in durere.

 

Arici

Comportamentul unui arici de companie

Aricii europeni care traiesc in salbaticie vor hiberna atunci cand clima devine foarte rece si sursele de hrana devin limitate. Ei fac acest lucru pentru a-si reduce metabolismul si pentru a-si mentine temperatura corpului. In mod similar, in timpul lunilor fierbinti, cand aprovizionarea cu alimente este limitata, aricii salbatici isi reduc drastic activitatea si dorm mai mult.

Desi animalele salbatice au dezvoltat aceste modele de comportament ca adaptari la schimbarile climatice, aricii de companie nu ar trebui sa prezinte un astfel de comportament. Ci sa ramana activi, daca temperatura mediului si aprovizionarea cu hrana ramane constanta.

Cand aricii de companie hiberneaza, ei pot sa piarda in greutate, sa se imbolnaveasca si chiar sa moara. Daca animalul dvs. de companie prezinta comportamente neobisnuite, contactati un medic veterinar.

De Retinut!

Ca toate celelalte animale, aricii pot purta o serie de boli contagioase pentru oameni, inclusiv bacteria salmonella din scaunul lor. Ei pot purta, de asemenea, spori si fungi pe derama, iar acestia pot provoaca viermi oamenilor. Ca si in cazul tuturor celorlalte animale de companie, proprietarii de arici trebuie sa isi spele bine mainile dupa manipularea acestora. Si ca se vor ocupa temeinic de curatarea custilor animalelor de companie.

Orice proprietar de arici care a petrecut o perioada semnificativa de timp interactionand cu animalul sau de companie, stie ca un arici raspunde la vocea si la aparitia sa. Ariciul poate fi adorabil si iubitor daca a fost ingrijit si tratat cum trebuie. Dar mai ales daca a reusit sa scape de frica de oameni.

Va recomandam sa cititi si alte articole asemanatoare aici.

Animale de companie mici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Iepurii – ingrijire si comportament
Articolul următor
Ingrijirea unui caine