LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Ce trebuie să știi despre alimentația unui pisoi în creștere

alimentatie pisoi

Pisoii sunt niște creaturi minunate, pline de energie și curiozitate. În primul an de viață, ei cresc și se dezvoltă rapid, așa că este important să le oferi o alimentație bogată și echilibrată, care să le asigure toți nutrienții de care au nevoie.

Iată ce trebuie să știi despre alimentația unui pisoi în creștere:

 • Proteine

Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea musculară. Pisoii au nevoie de o cantitate mai mare de proteine decât pisicile adulte, deoarece cresc într-un ritm atât de rapid.

Alimentele pentru pisoi ar trebui să conțină o sursă de proteine ​​de înaltă calitate, cum ar fi carnea de pui, carnea de vită sau peștele.

 • Grăsimi

Grăsimile furnizează energie și ajută la dezvoltarea sistemului nervos și a creierului. Pisoii au nevoie de o cantitate mai mare de grăsimi decât pisicile adulte, deoarece sunt mai activi.

Alimentele pentru pisoi ar trebui să conțină o sursă de grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de pește sau uleiul de măsline.

 • Carbohidrați

Carbohidrații furnizează energie și ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv. Pisoii au nevoie de o cantitate mai mică de carbohidrați decât pisicile adulte, deoarece cresc mai încet.

Alimentele pentru pisoi ar trebui să conțină o sursă de carbohidrați ușor de digerat, cum ar fi cerealele integrale.

 • Fibre

Fibrele sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă. Pisoii au nevoie de o cantitate mai mare de fibre decât pisicile adulte, deoarece sunt mai predispuși la constipație.

Alimentele pentru pisoi ar trebui să conțină o sursă de fibre naturale, cum ar fi pulpa de sfeclă sau fibrele de legume.

 • Vitamine și minerale

Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă. Pisoii au nevoie de o cantitate mai mare de vitamine și minerale decât pisicile adulte, deoarece cresc într-un ritm atât de rapid.

Alimentele pentru pisoi ar trebui să fie fortificate cu vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina D, calciul și fosforul.

Iată câteva sfaturi pentru a alege mâncarea potrivită pentru pisoiul tău:

 • Alege o mâncare care este special formulată pentru pisoi

Mâncarea pentru pisoi este concepută special pentru a satisface nevoile nutriționale specifice ale pisoilor în creștere.

 • Citește eticheta cu atenție

Eticheta alimentelor pentru animale de companie trebuie să includă o listă cu ingredientele și valorile nutriționale. Asigură-te că alimentele pe care le alegi conțin o sursă de proteine ​​de înaltă calitate, grăsimi sănătoase, carbohidrați ușor de digerat, fibre și vitamine și minerale esențiale.

 • Oferă-i pisoiului tău o varietate de alimente

Pisicile sunt carnivore și au nevoie de o varietate de alimente pentru a-și satisface nevoile nutriționale. Asigură-te că îi oferi pisoiului tău o varietate de alimente din carne, pește și cereale integrale.

Iată câteva întrebări pe care le poți adresa medicului veterinar pentru a te asigura că pisoiul tău primește alimentația potrivită:

 • Care este cea mai bună vârstă pentru a începe să-mi hrănesc pisoiul cu hrană pentru adulți?

 • Care este cantitatea de hrană pe care ar trebui să o ofer pisoiului meu în fiecare zi?

 • Ce pot face dacă pisoiul meu nu mănâncă?

 • Ce pot face dacă pisoiul meu are probleme digestive?

Prin oferirea unei alimentații bogate și echilibrate, îl poți ajuta pe pisoiul tău să crească și să se dezvolte sănătos.

Pisici Pisicute Viata cu pisici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Descoperă Limbajul Corpului Câinilor
Articolul următor
Comparatie între Akita Inu și Shiba Inu: Ce Trebuie să Știi