LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

4 Tipuri de Pit Bull: O Explorare a Diversității

Staffordshire Bull Terrier

Rasa Pit Bull este adesea înconjurată de stigme și neadevăruri, iar confuzia cu privire la această categorie de câini este răspândită. Însă, pentru a clarifica, este important să înțelegem că “Pit Bull” nu reprezintă o rasă distinctă în sine, ci mai degrabă este un termen generic care cuprinde mai multe tipuri de câini mari.

Aceste rase canine se confruntă, de asemenea, cu o discriminare profundă și inechitabilă. Din cauza capacităților lor fizice și a musculaturii dezvoltate, aceste animale au fost uneori crescute pentru lupte sau ținute în grijă de proprietari iresponsabili, care le-au utilizat ca simboluri de statut. Acest context, împreună cu modul în care sunt prezentate în media, a dus la crearea unei reputații negative, sugerând că acești câini ar fi în mod firesc agresivi.

Cu toate acestea, într-un mediu corespunzător, tipurile de Pit Bull sunt adesea extrem de iubitoare, loiale și blânde cu membrii familiei lor. Deși mulți câini sunt uneori greșit identificați ca fiind Pit Bull, există doar patru tipuri de rase de câini care sunt de obicei clasificate sub acest termen. Mai jos, oferim mai multe detalii despre fiecare dintre aceste tipuri de câini Pit Bull.

American Bully: O Rasă Inovatoare din Anii ’80-’90

American Bully
Photo by Paulo Bento

American Bully este o rasă relativ nouă, care a fost dezvoltată pentru prima dată în anii ’80 și ’90. Deși a fost recunoscută de United Kennel Club (UKC) în 2013, nu a primit încă recunoașterea de la American Kennel Club (AKC). Această rasă Bully își are originile în American Pit Bull Terrier (APBT) și alte rase de tip bulldog.

Diferența majoră între Bulldogii americani și APBT este vizibilă în dimensiuni și în aspect. Bulldogii sunt mult mai lățime, mai compacți și au un cap mai mare în comparație cu APBT. Cu toate acestea, aceștia pot varia în dimensiuni.

Crescătorii responsabili au lucrat pentru a obține un temperament specific pentru Bulldogii americani. Despre acești câini se știe că sunt animale de companie minunate, cu condiția să primească o socializare și un antrenament adecvat.

Unul dintre trăsăturile lor definitorii este blândețea față de copii și alte animale, fapt pentru care sunt apreciați. Cu toate acestea, trebuie remarcat că acești câini sunt puternici și activi și necesită o cantitate semnificativă de exerciții pentru a-și menține sănătatea și fericirea.

Prezentare Generală a Rasei:

 • Înălțime: 33 până la 51 cm
 • Greutate: 30 până la 38 kg
 • Caracteristici Fizice: Compact, puternic, masiv și musculos;
 • Blană scurtă și netedă, cu o gamă largă de culori și modele.

American Staffordshire Terrier: Istorie și Trăsături Remarcabile

American Staffordshire Terrier
Photo by Myriam Zilles on Unsplash

American Staffordshire Terrier, cunoscut și sub numele de Am Staff, își are istoria similară cu cea a APBT-ului, având rădăcinile în terrierii și buldogii din Anglia secolului al XIX-lea. Evoluția lor în America de Nord, la sfârșitul secolului al XIX-lea, a condus la dezvoltarea unui câine mai mare decât rudele lor englezești, Staffordshire Bull Terrier. Acești câini au fost înregistrați la American Kennel Club (AKC) în 1936 sub numele de Staffordshire Terrier. Totuși, în anii ’70, numele lor a fost schimbat pentru a-i distinge de rudele lor englezești.

De-a lungul timpului, rasă a fost asociată mai puțin cu luptele și mai mult cu activitățile agricole și cu rolul de companion, spre deosebire de alte tipuri de Pit Bull. Aceasta a condus la percepția că acești câini sunt mai puțin agresivi și mai blânzi. Deși pot păstra încă unele trăsături de vânătoare și pot avea dificultăți în relația cu alți câini, Am Staff-ul este cunoscut pentru loialitatea și bunătatea față de familia sa. Acești câini sunt adesea potriviți pentru a trăi într-o gospodărie activă cu un singur câine, unde pot fi centrul atenției familiei.

Prezentare Generală a Rasei:

 • Înălțime: 43 până la 48 cm
 • Greutate: 22 până la 36 kg
 • Caracteristici Fizice: Blana scurtă poate fi găsită într-o varietate de culori, inclusiv negru, maro, albastru, roșu, iar modelul tigrat sau petele albe pot apărea în combinație cu aceste culori.

American Pit Bull Terrier (APBT): Istoria și Trăsăturile Sale Distincte

American Pit Bull Terrier
Photo by Sergio Arteaga on Unsplash

American Pit Bull Terrier (APBT) este o altă rasă recunoscută de United Kennel Club (UKC), dar nu de American Kennel Club (AKC). Acești câini au strămoși care provin din terrieri și buldogi din secolul al XIX-lea din Marea Britanie. Rasa și-a început evoluția în America la sfârșitul secolului al XIX-lea și, din păcate, a fost adesea implicată în întreceri de luptă între câini, populare în acea perioadă.

Deși APBT-urile moderne pot păstra unele trăsături de vânător și pot avea conflicte cu alți câini, ele sunt cunoscute pentru legăturile puternice pe care le formează cu familia lor. Asemenea altor tipuri de Pit Bull, aceste câini sunt în general loiali și afectuoși. APBT-urile sunt câini atletic construiți din natură, iar proprietarii trebuie să fie pregătiți să le ofere exercițiul și atenția de care au nevoie pentru a rămâne sănătoși și fericiți. Lipsa acestora poate duce la apariția comportamentelor problematice ca rezultat al plictiselii.

Prezentare Generală a Rasei:

 • Înălțime: 43-51 cm
 • Greutate: 14 până la 30 kg
 • Caracteristici Fizice: Câine de dimensiuni medii și compact, cu blană scurtă într-o varietate de culori, inclusiv negru, alb, tigrat, albastru, roșu, maro, cafea sau gri.

Staffordshire Bull Terrier: Devotament și Afectivitate

Staffordshire Bull Terrier
Photo by Victor Grabarczyk on Unsplash

Staffordshire Bull Terrier, cunoscut și sub numele de Staffie, a fost dezvoltat în secolul al XIX-lea pentru luptele între câini. Cu toate acestea, în prezent, rasa este strâns asociată cu caracteristicile de loialitate și afecțiune față de familiile lor. Acești câini au fost recunoscuți de American Kennel Club (AKC) în anii ’70.

În mod frecvent, acești câini iubesc să se cocoloșească cu stăpânii lor pe canapea. De asemenea, sunt cunoscuți pentru răbdarea și blândețea lor cu copiii. Un mediu în care vor avea companie majoritatea zilelor este cel mai potrivit pentru această rasă. Cu toate acestea, pot fi predispuși la anxietate și iritabilitate în absența atenției umane.

Staffie-ii sunt adesea orientați către oameni și nu se înțeleg întotdeauna bine cu alți câini. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Unii Staffies pot dezvolta relații bune cu alți câini și chiar pot trăi împreună cu câini mici dacă sunt introduceți corect încă de la o vârstă fragedă.

Prezentare Generală a Rasei:

 • Înălțime: 35 până la 41 cm
 • Greutate: 13 până la 17 kg
 • Caracteristici Fizice: Construcție musculară; culorile includ negru, albastru, tigrat, alb și multe altele.
Caini Rase de caini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Alergiile alimentare la câini: Cum alegem hrana hipoalergenica
Articolul următor
Terrier de Manchester: Eleganță și o Istorie Fascinantă