LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

🐶 De ce câinii își urmăresc cozile? 🐾

de ce cainii isi urmaresc cozile 61fc4677b327f - 🐶 De ce câinii își urmăresc cozile? 🐾

Urmărirea cozii poate părea o ciudățenie ciudată pe care o are câinele dvs., dar majoritatea comportamentistilor cred că este de fapt o componentă normală și esențială a activității de joc. Cu toate acestea, urmărirea excesivă sau compulsivă a cozii nu este un comportament normal al câinilor și poate necesita intervenție.

De la Explorare la Plictiseală

Urmărirea cozii este o activitate care începe devreme. Puii își pot urmăresc cozile ca o modalitate de a-și explora propriile corpuri și de a explora lumea din jurul lor. Urmărirea cozii poate continua până la maturitate ca o modalitate de a evita plictiseala.

 

Când Este Nevoie de Atenție

Deși urmărirea cozii este considerată a fi un comportament normal, poate fi considerată anormală dacă câinele dvs. își urmărește excesiv coada sau este dificil pentru dvs. să-i redirecționați de la urmărirea cozii. Există motive medicale pentru urmărirea cozii, mai ales dacă câinele dvs. mestecă, mușcă și își linge coada și spatele. Câinii își pot urmări cozile, dacă îi doare sau au mâncărime din cauza unor purici, alergii, iritații din diaree sau paraziți intestinali și chiar traume spinale.

Comportament Compulsiv

Un câine poate, de asemenea, să-și urmărească excesiv coada din cauza tulburărilor de comportament compulsive, asemănătoare tulburării obsesiv-compulsive la oameni. Ca și în cazul tuturor tulburărilor de comportament, cauzele medicale ale urmăririi cozii ar trebui excluse înainte de stabilirea diagnosticului tulburării de comportament compulsiv.

Cum să-ți oprești câinele de la urmărirea cozii

Deoarece majoritatea manifestărilor de urmărire a cozii sunt comportamente normale, nu sunt neapărat comportamente cu „adevărat” deranjante. Dacă vrei să-ți oprești câinele să-și alerge atât de mult coada, există câteva lucruri pe care le poți încerca. Asigură-te că câinele tău are o varietate de jucării stimulante mental, interactive, cum ar fi puzzle-urile, pentru a preveni plictiseala și comportamentul repetitiv.

Când Să Cereți Ajutor Profesional

Dacă câinele își urmărește coada de mai multe ori pe zi, în ciuda încercării măsurilor de mai sus, este posibil să fie nevoie de o vizită la medicul veterinar. Veterinarul vă va examina cu atenție câinele pentru a exclude cauzele medicale ale comportamentului său. Dacă se găsește un motiv medical pentru urmărirea excesivă a cozii câinelui dvs., tratamentul va depinde de cauză.

Tratament pentru Comportament Compulsiv

Dacă aceste teste și examene nu dau niciun motiv definitiv pentru urmărirea excesivă a cozii câinelui dvs., medicul veterinar se poate baza pe un diagnostic de tulburare de comportament compulsiv. Tulburarea de comportament compulsiv poate fi tratată cu SSRI, cum ar fi fluoxetina, precum și sedative. Acasă, puteți încerca să limitați stresul câinelui cu o rutină zilnică regulată.

Urmărirea cozii este de obicei un comportament normal observat la câini, dar dacă vă îngrijorează cât de des câinele își urmărește coada, discutați cu medicul veterinar. Acesta vă poate ajuta să stabiliți cauza și să găsiți cele mai bune opțiuni pentru tratament. 🐾

Caini Viață cu câini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Urgență Veterinară: Cum Să Protejați Sănătatea Animalului Dvs. de Companie
Articolul următor
Otita la Caini: Cauze, Tratament si Prevenire | Ghid Complet