LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Cum alegi cea mai buna hrana pentru catelusul tau?

Pe scurt, catelusii diferiti au nevoi diferite.

Exista 192 de rase recunoscute de caini. Exista rase uriase, rase mici, caini de lucru si caini de companie – toate acestea au un impact imens asupra a ceea ce ar trebui sa consume un pui de caine.

O mancare de catelusi ar trebui sa indeplineasca toate cerintele sale nutritive; in special nevoile catelusilor de proteine ​​si grasimi, de acestea au nevoie toti puii de caine.

Ințelegerea nutritiei catelusului

Proteinele sunt blocurile de constructie ale fiecarei celule din fiecare corp.

Sunt cruciale pentru repararea, creșterea si buna functionare a celulelor. Ghidurile generale afirma ca puii de caine ar trebui sa manance cel putin 5,5 grame de proteine ​​pe zi, pe kilogram de greutate corporala, pana cand ajung la maturitate deplina.

Catelusii din rasele mici si mijlocii, ajung la maturitate in jurul vartei de 12 luni. Orice hrana de catelusi, de calitate, va indeplini cel putin aceasta cerinta.

Grasimea este, de asemenea, esentiala in dieta oricarui caine. Grasimea, in forma sa uscata, ar trebui sa constituie cel putin 8% din dieta catelusilor, iar la maturitatea completa, aceasta se reduce la 5% din dieta lor.

Grasimea furnizeaza energie si, dupa cum stim, catelusii consuma multa energie. Nu numai acest lucru, dar studiile au aratat ca anumiti acizi grasi imbunatatesc functia neurologica la puii de caine si creste capacitatea de antrenare.

Carbohidratii, desi nu au o cerinta minima in hranirea cainilor, sunt cruciali atunci cand nevoile de energie sunt mari. Pentru puii in crestere, carbohidratii sunt extrem de utili.

Program de hranire a catelusului

Ideal, ar trebui sa impartiti mancarea unui catelus in 3 sau 4 mese pe zi, reducand la 2 mese pe zi atunci cand catelusul a ajuns la maturitate.

2 luni – 4 mese/zi la orele: 7:00 , 10:00, 13:00 si 17:00
4 luni – 3 mese/zi la orele: 7:00 , 12:00 si 17:00
6 luni – 2 mese/zi la orele: 7:00 si 17:00

Sfat: Atunci cand doriti sa schimbati hrana catelusului, folosiți regula 25-75. Amestecati 25% din hrana noua cu 75% din cea cu care este obisnuit, crescand treptat cantitatea de hrana pana cand i-ati schimbat complet dieta.