LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Bengaleza

pisica bengaleza in zapada

Pisica bengaleza este rasa potrivita pentru tine daca iti plac animalele salbatice. Pisica bengaleza, rasa formata din pisica leopard din Asia si pisica domestica. Este o pisica de talie mare, atletica, cu pete de culoare maro si blana scurta, lucioasa. Pisica bengaleza este blanda ca si temperament, dar si-a pastrat aspectul salbatic si exotic.

Pisica bengaleza este cea mai raspandita si populara dintre rasele de pisici domestice cu pete. Aceasta este singura incrucisare dintre pisica domestica si pisica salbatica acceptata pe scara larga.

Istoria si originea pisicii bengaleze

Pisica bengaleza a aparut in California în 63 prin imperecherea neintentionata dintre o pisica leopard asiatica femela si un motan domestic cu blana scurta. Dar rasa bengaleza pe care o cunoastem noi astazi, a aparut in 1980. Atunci, crescatorii de pisici au inceput un program de reproducere a raselor de pisici. Jean Mill, initiatorul acestui program, a vrut sa creeze o pisica ce care sa arate ca o pisica leopard asiatica dar sa aiba temperamentul unei pisici domestice.

Pisica leopard asiatica, Felis bengalensis, este o pisica salbatica patata, de talie mica originara din Asia de Sud. Pisicile leopard au fost aduse in SUA de un cercetator de la Universitatea din California si au fost folosite pentru a crea înfatisarea unica a rasei de pisici bengaleze.

Aspectul Rasei Bengaleze

pisica bengaleza in oglindaPisica bengaleza este o pisica de talie mare, cu blana lucioasa, cu pete frumos colorate si o structura puternica si atletica. Masculii acestei rase de pisici cantaresc la maturitate intre 10 si 18 kg, iar femelele au de obicei intre 7 si 12 kg. Corpul este lung si foarte musculos, si seamana foarte mult cu pisica leopard. Capul are forma unei pene de despicat mult modificata si este mai mult lung decat lat. Ochii migdalati, departati si urechile scurte rotunjite sporesc infatisarea salbatica.

La pisica bengaleza, petele colorate sunt orientate orizontal. Nu exista doua pisici bengaleze cu acelasi tipar. Culorile acceptate sunt tarcat maro, seal lynx point, tarcat foca sepia si tarcat nurca foca. Petele pot fi negre, maro, de culoarea bronzului, ciocolatii sau de culoarea scortisoarei. Marcajele vii cu contrast de culori intense, toate acestea definesc o pisica bengaleza. Unele pisici din aceasta rasa au o ”gena recesiva cu sclipici” care confera blanii o stralucire specifica, ca si cum pisica ar fi acoperita cu gheata. Blana este scurta si groasa.

Pisica bengaleze – personalitate

Pisica bengaleza este o pisica activa, plina de viata, energica, cu o doza de curiozitate specifica felinelor. Gratioase, puternice si agile, pisicilor bengaleze le place sa se catare si vor incerca sa ajunga in cel mai inalt punct din orice camera. Foarte inteligente, pisicile bengaleze invata repede si pot fi invatate o multime de trucuri daca le rasplatiti cu cateva delicii gustative. De fapt, unele pisici din aceasta rasa invata trucuri pe care ai prefera sa nu le invete. Acestea pot sa deschida dulapurile, sa inchida si sa deschida intrerupatoarele de lumina si sa traga apa in toaleta. Pisicile din rasa bengaleza sunt fascinate de apa si unele chiar se vor alatura stapanilor lor in cada pentru o baie.

Pisicile bengaleze stabilesc o legatura emotionala puternica cu oamenii si devin prieteni loiali si afectivi. Datorita atasamentului puternic fata de oameni si al nivelului ridicat de activitate, pisicile bengaleze au nevoie de socializare. Daca esti plecat toata ziua de acasa si noaptea ai o viata sociala activa, incearca o alta rasa de pisici.

Pisica bengaleza – ingrijire si intretinere

pisica bengaleza cu puiPisica bengaleza este usor de intretinut. Are nevoie de periaj saptamanal pentru a indeparta firele de par desprinse din blanita, astfel ca leopardul dvs. sa arate grozav.

Periati dintii regulat pentru a preveni bolile parodontale. Igiena dentara zilnica este recomandata, dar si periajul saptamanal este mai bun decat nimic. Taiati unghiile la fiecare doua saptamani. Stergeti colturile ochilor cu o carpa moale si umeda pentru a indeparta orice mizerie. Utilizati o parte separata a carpii pentru fiecare ochi, astfel incat sa nu riscati sa raspanditi vreo infectie. Verificati urechile pisicii dvs. saptamanal. Daca par murdare, ștergeti-le cu o carpa moale umezita cu un amestec de 50-50 de otet de cidru de mere si apa calda. Evitati utilizarea betisoarelor de urechi, care pot deteriora interiorul urechii.

Pastrati litiera curata. Pisicile sunt foarte specifice in ceea ce priveste igiena baii, iar o litiera murdara le poate determina sa foloseasca alte locuri din casa.

Este o idee buna sa tii pisica Bengaleza doar in interior pentru a o proteja de bolile raspandite de alte pisici, atacuri ale cainilor, sau accidente de masina.

Hrana perfecta pentru o pisica bengaleza

Va recomandam urmatoare hrana super premium de pisici de la Winner Plus.

Rase de Pisici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Parvoviroza la câini: simptome și tratament
Articolul următor
Pisica siberiana