LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

10 caini de talie mica potriviti pentru copii

caini de talie mica pentru copii

Vă recomandăm 10 rase de caini de talie mica dulci și iubitoare, copilul tău nu își va putea imagina viața fără prietenul său canin.

Câinii îi pot învăța pe copii responsabilitate, compasiune și cooperare – totul în timp ce sunt cei mai buni prieteni de joacă. Cu toate acestea, înainte de a adopta un catelus, este o idee bună să te informezi care rase de caini talie mica sunt potrivite pentru copii. Unii câini sunt tovarăși de joacă pentru copiii mari, în timp ce alții au un suflet blând și răbdător, potrivit pentru cei mici. Dacă aveți copii mici acasă, luați în considerare adoptarea unui câine mai în vârstă. Temperamentele pot varia în funcție de fiecare, dar următoarele rase de caini talie mica sunt potrivite pentru familiile cu copii.

Modul în care alegeți poate depinde de tipul locuinței dvs., de program, de nivelul de activitate și de buget. Când adoptați un cățeluș în familie, așteptați-vă să-i oferiți o pregătire consistentă și iubitoare. Copilul dvs. va învăța modul de a interacționa cu animalele în siguranță și cu respect. Nu uitați să faceți un program de familie pentru plimbări, joacă, hrănire și îngrijire!

De ce să alegeți caini de talie mica pentru copii dvs.?

Dacă îți plac câinii mici și ai copii, găsirea rasei potrivite poate fi o sarcină dificilă. Mulți caini de talie mica nu sunt recomandați familiilor cu copii mici, deoarece sunt fragili sau nervoși în preajma celor mici. Cu toate acestea, se știe că unele rase de caini talie mica se înțeleg minunat cu copiii de toate vârstele.

Chiar și cu rase de caini mici, ideale, pentru familiile cu copii, mulți crescătorii recomandă să așteptați până când cel mai mic copil înplinește 5 ani înainte de vă lua un catel. În jurul vârstei de 5 ani, majoritatea copiilor dezvoltă un control decent al impulsurilor, sunt capabili să înțeleagă și să respecte regulile. Din motive de siguranță, un adult ar trebui să supravegheze întotdeauna toate interacțiunile dintre copii și câini de orice rasă, mică sau mare.

Pentru a avea o viață fericită și plină de dragoste, făceți-vă timp să alegeți câinele potrivit pentru copii și învățați-i pe aceștia să interacționeze cu blândețe și respect cu catelul. Mai jos, am făcut o listă cu cei mai buni caini de talie mica pentru copii, astfel încât să puteți găsi câinele perfect pentru familia dvs.

Când vine vorba de alegerea unei rase de caini de talie mica pentru copii, luați în considerare temperamentul, răbdarea și gradul de inteligența câinelui. De asemenea, este important să vă învățați copiii să respecte câinele și spațiul său.

Beagle

Beagle

Beagle este un caine de talie mica ce a fost crescut initial pentru a vâna iepuri. Această rasă de caini de talie mica este extrem de prietenoasă și gestionează bine „haosul” din viața de familie. Deși este un caine de talie mica, Beagle este robust și atletic și iubește să se joace cu copii de toate vârstele. Se știe că acești caini mici latră, urlă și pot deveni distructivi dacă sunt lăsați singuri mult timp. Acești câini au nevoie de exercițiu și stimulare mentală constant. Când sunteți în aer liber, țineți întotdeauna câinele în lesă, ca să nu-și urmeze nasul și să intre în belele.

Citiți mai multe despre cainele Beagle

Bichon Frise

Bichon Frise

Jucăușul și amuzantul Bichon Frise provine din Franța, unde acești caini de talie mica au avut inițial o viață de lux ca animale de companie nobile. După Revoluția Franceză, această rasa de caini talie mica a ajuns în mâinile oamenilor de rând, transformând-o în câini de stradă. Datorită inteligenței, vioiciunii și farmecului lor, bichonii frise au devenit câini de circ populari, încântând mulțimile cu trucuri impresionante.

Bichonii Frise adoră să se joace și nu doresc altceva decât să fie împreună cu familia lor iubită. Sunt câini blânzi și afectuoși cu toată lumea.

Deși caini de talie mica, Bichonii Frise nu sunt deloc fragili. Atâta timp cât copiii sunt învățați să se poarte cu blândețe și respect, pot fi prieteni minunați. Blana lor pufoasă, hipoalergenică necesită o îngrijire profesională.

 

Boston Terrier

Boston Terrier

Prietenoși și jucăuși, Bostonii Terrier iubesc pe toata lumea, inclusiv pe cei mici. Originari din Boston această rasa de caini de talie mica avea un singur scop: să fie un însoțitor devotat. Din acest motiv, Bostonii Terrier sunt câini de familie minunați care vor să fie mereu alături de familia lor.

Dimensiunea mică a rasei înseamnă că Bostonul Terrier poate trăi fericit într-un apartament și plimbările zilnice sunt un exercițiu suficient.

Plin de viață, afectuos și întotdeauna gata de joacă, cainele Boston Terrier este un companion distractiv pentru copii. Ia-ți câinele cu tine oriunde te duci, la jocurile de fotbal pentru copii sau la o simplă plimbare prin parc.

Următoarea este o rasa de caini de talie mica, celebră!

 

cairn terrier

Cairn Terrier

Cairn Terrier, este o rasa de caini de talie mica, probabil cel mai bine cunoscut pentru portretizarea micului câine Toto al lui Dorothy în filmul Vrăjitorul din Oz. Rasa a luat ființă în Scoția acum mai bine de 200 de ani, unde scopul lor era să vâneze vulpi, șobolani și alte animale mici în grămezile de roci numite cairns.

Nu toți terrierii sunt buni cu copiii, dar câinele Cairn Terrier iubește copiii și chiar îi va căuta în mod specific. În ciuda dimensiunilor, acești caini de talie mica sunt puternici și duri și mereu pregătiți pentru distracție și jocuri.

Copiii trebuie să fie învățați să fie blânzi cu acești caini, chiar dacă această rasă este în mod natural un câine iertător și tolerant. Câinele Cairn Terrier are un instinct puternic de vânător, așa că nu ar trebui să-l lăsați singur cu pisica familiei.

 

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Fericitul câine Cavalier King Charles Spaniel este un prieten pentru toți, inclusiv pentru copii – în special pentru cei care fac parte din familia sa. Dulce și afectuos, acest caine de talie mica se bucură de alintături și de joacă.

Cavalier King Charles Spaniel este un câine suficient de mic pentru a trăi fericit în spații mici și este ușor de luat cu voi în călătorii.

Deși este un câine activ, plimbările zilnice prin parc sau cartier sunt suficiente pentru aceasta rasa de caini de talie mica. Blana lor este ușor de întreținut nu necesită îngrijire profesională.

 

Cocker Spaniel

Cocker Spaniol

Cocker Spaniel este un câine mic și fericit, care iubește să fie alături de oamenii săi preferați. La fel ca multe alte rase de caini mici, Cocker Spaniel a fost crescut pentru a fi un companion. De aceea, se comportă atât de bine cu alți câini și chiar și alte animale de companie, cum ar fi pisicile.

Cocker Spaniel bine socializați, sunt caini de talie mica minunați pentru copii, cu condiția ca cei mici să fie blânzi cu ei. Acestor câini le place să se joace și vor prelua cât de multe mingi pot căra în gură. Le place să ia parte la aproape orice joc sau orice aventură.

Sunt caini energici, dar au nevoie de cantități moderate de exerciții fizice, sub formă de plimbări zilnice și alergări în curte. Blana lor necesită îngrijire profesională constantă.

Vrei o rasă de câini curioasă și afectuoasă? Acești caini de talie mica sunt alegerea perfectă.

bulldog francez

Bulldog Francez

Bulldogul francez, sau Francezul pentru prieteni, este o rasă de caini de talie mica, adaptabilă și jucăușă, care adoră să facă orice faci și tu.

În aparență, Bulldog-ul francez este o versiune mai mică a Bulldog-ului englez. Singura mare diferență este că francezul are urechi distincte, mari „de liliac”. Când combini aspectul unic cu natura lor curioasă și afectuoasă, acest caine de talie mica devine foarte atractiv pentru copii.

Compact, dar puternic construit, bulldogii francezi sunt caini de talie mica minunați pentru copii. Cu condiția ca aceștia să fie învățați să se joace frumos cu el. Această rasă de caini necesită exerciții zilnice moderate, iar blana netedă necesită puțină îngrijire. Periajul săptămânal este suficient.

Citiți mai multe despre Bulldog francez

Recomandarea noastră ca rasa de caini de talie mica pentru copii este:

bichon havanez

Bichon Havanez

După cum sugerează și numele, această rasă de caini de talie mica a fost dezvoltată în Havana acum mai bine de 300 de ani. Singura rasă originară din Cuba, Havanezul a fost câinele de casă prețuit al proprietarilor de plantații. Acești caini mici au fost în mare parte necunoscuți în afara insulei până la mijlocul anilor 1900.

Havanezii sunt fermecători și sociali, își fac prieteni oriunde merg. Deși multe rase de caini de talie mica nu sunt recomandate copiilor, acest câine mic este cunoscut ca fiind excepțional de bun cu copii.

Havanezul este, de asemenea, plin de viață și inteligent – copiilor le va plăcea să-l învețe multe trucuri distractive. Blana hipoalergenică și mătăsoasă are nevoie de periaj zilnic, sau poate fi tunsă pentru o întreținere mai ușoară.

Citiți mai multe despre bichon havanez

Pug

Câinele Pug sau Mops

Un alt câine cunoscut pentru afinitatea sa pentru copii. Pug este un caine de talie mica, prietenos, plin de viață, „prostuț” și pur și simplu distractiv. Exemplul ideal al rasei Pug este descris ca “multum in parvo”, o expresie latină care înseamnă „mult în puțin”. Acești câini sunt mici, dar îndesați și solid construiți, și se topesc când li se acordă atenție.

Câinii Pug au nevoie doar de plimbări zilnice pentru a face mișcare. Dar, trebuie să se facă cu precauție în zilele toride, deoarece acest câine nu tolerează temperaturile ridicate. Blana scurtă este ușor de îngrijit, dar acești câini lasă o cantitate moderată de păr, așa că periajul zilnic este recomandat.

Citiți mai multe despre cainele Pug

Urmatoarea rasă de caini de talie mica este originară din China

Shih tzu

Shih Tzu

Fermecător, plin de viață și irezistibil de drăguț, Shih Tzu iubește oamenii de toate vârstele, inclusiv copiii cuminți. Deoarece puii Shih Tzu sunt foarte mici, unii crescători pot ezita să plaseze cățelușii în familiile cu copii mai mici de 5 ani. Cu toate acestea, Shih Tzu la maturitate este destul de robust pentru dimensiunea sa. Deci, atâta timp cât se acordă o atenție deosebită supravegherii interacțiunilor cățeluș-copil, Shih Tzu poate fi un partener de joacă minunat pentru copii.

Rasa provine din China, unde timp de secole a fost un caine de talie mica, apreciat și răsfățat al familiei regale chineze. Blana lungă și luxoasă necesită periaj zilnic dacă nu este tunsă.

Citiți mai multe despre câinele Shih Tzu

Rase de caini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Animale pe cale de disparitie
Articolul următor
250+ nume de papagali populare pentru pasărea ta extraordinară