LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Puternicul Mastiff Tibetan, Caine Sau Leu?

mastiff tibetan rosu

Mastiff Tibetan este un caine de paza, foarte atent, impresionant de mare si cu o atitudine nobila. Are o expresie solemna dar blanda si o blana frumoasa de culoare maro, neagra sau gri-albastra. Desi originile Mastiff-ului Tibetan raman un mister, acesta este considerat a fi una dintre cele mai influente si vechi rase de caini.

Mastiff Tibetan Caracteristici Fizice

Puternic, greu, si atletic, un Mastiff Tibetan combina usor agilitatea si rezistenta. Corpul cainelui este scurt si puternic iar mersul sau este deliberat si lent. Acest caine impresionant are, de asemenea, o expresie amabila, dar serioasa.

Cainii masculi au blana mai bogata, care este in general mai groasa si lunga, mai ales in jurul umerilor si gatului. Picioarele din spate si coada sunt, de asemenea, dens acoperite. Parul este drept, tare, si aspru.

Mastiff Tibetan Temperament

Teritorial, independent si cu o vointa puternica, acest Mastiff Tibetan a fost utilizat in mod traditional ca protector sau santinela solitara. Desi e pasnic si bland cu persoanele familiare, aceasta poate deveni agresiv si sa incerce sa pazeasca casa de straini. De aceea necesita socializare inca de pui daca intentionati sa-l cresteti ca si caine de companie. Exista, de asemenea teama ca Mastiff-ul Tibetan sa nu atace un alt caine, dar cei mai multi dintre acesti caini se comporta bine cu alte animale.

Ingrijirea cainelui Mastiff Tibetan

Ingrijirea blanii necesita periaj saptamanal, cu toate acestea, atunci cand isi schimba parul necesita periaj zilnic. Parul mai lung de pe coada si picioare necesita o atentie speciala.

Cainele are nevoie de exercitiu constant, asa ca o plimbare lunga in lesa in fiecare zi sau accesul la o curte unde poate alerga liber este recomandat.

Un Mastiff Tibetan poate trai confortabil intr-un climat cald, uscat, dar si la temperaturi scazute, datorita blanii care este rezistenta la intemperii. Cu toate acestea, un climat cald si umed nu este potrivit pentru el.

Prefera sa locuiasca in casa cu familia lui, si este considerat un animal de companie calm. In ciuda acestui fapt, unii mastiffi tibetani pot sa latre puternic pe timp de noapte sau sa devina plictisiti, distructivi, sau frustrati atunci cand sunt nevoiti sa locuiasca intr-un spatiu inchis. De fapt, puii de Mastiff Tibetan sunt considerati ca fiind printre cei mai distructivi catelusi din lume.

mastiff tibetan rosu

Probleme de sanatate cunoscute la aceasta rasa de caini

Mastiff-ul Tibetan, are o durata de viata medie de 11 – 15 ani, sufera de boli de sanatate minore, cum ar fi displazia de sold canin (CHD) si hipotiroidism. Teste la sold si tiroidiene sunt utile pentru aceasta rasa de caini.

mastiff tibetan alb

Istoricul rasei Mastiff Tibetan

Dupa cum sugereaza si numele, Mastiff-ul Tibetan provine din Himalaya, prima inregistrare e din 1271 si a fost facuta de Marco Polo. Rasa ar fi putut trai acolo inca din 1100 i.Hr. spun unii arheologi care ar fi descoperit ramasite de caini masivi in China.

Popoarele nomade au adus acesti caini in Asia. Cei mai multi au fost folositi ca si caini de paza pentru manastirile locale si satele din munti. Pe timp de noapte, cainii erau lasati sa hoinareasca prin sat, dar in timpul zilei erau tinuti inchisi sau legati de porti.

Rasa a fost introdusa pentru prima data in Europa in 1847, cand viceregele Indiei i-a daruit reginei Victoria un caine tibetan pe nume Siring. In 1874, rasa a castigat o expunere foarte mare cand Printul de Wales a importat doua exemplare si le-a afisat intr-o expozitie de caini. Cu toate acestea, abia in anul 1931 Asociatia Rase Tibetane din Anglia a formulat un standard al acestei rase de caini.

Standarde si dimensiuni Mastiff Tibetan

  • Durata de viata medie: 11 – 15 ani
  • Greutate medie: 60 – 100kg
  • Aspectul blanii: Foarte groasa si cu strat dublu
  • Coloratie: Negru, maro, gri-albastru, auriu. Pot avea pete albe, crem sau rosii.
  • Hipoalergenic: Nu
  • Alti identificatori: caine de talie mare, cu structura osoasa mare; greoi, cap de dimensiuni mari, bot puternic, urechi in forma de V, picioare de felina si o coada stufoasa
  • Modificari posibile: Blana poate avea un strat matasos sau ondulat.

Dupa invazia Chinei in Tibet din 1950, doar cateva exemplare au mai ramas. Cainii care au supravietuit erau din zonele limitrofe sau din satele izolate din munti.

mastiff tibetan pui

In anii 1970, un stoc din India si Nepal a fost adus pentru a dezvolta un program de inmultire in Statele Unite. Deoarece importurile au sosit dintr-o varietate de baze genetice, rasa are diferitele stiluri si dimensiuni de azi.
In ziua de azi unii Mastiffi Tibetani sunt inca folositi ca si caini de paza iar altii doar ca animale de companie.

Mastiff Tibetan cel mai scump caine din lume

Potrivit AFP, care citeaza un raport din ziarul chinez Qianjiang Evening News, un pui de mastiff Tibetan, pur, cu blana auriea fost vandut cu 2 milioane de dolari in China, ceea ce ar putea fi cel mai scump caine din lume.

mastiff tibetan cel mai scump caine din lume

Boss cel mai frumos Mastiff Tibetan din Romania

Are doar doi ani, insa a participat deja la zeci de competitii si a castigat aproape 200 de premii. Se numeste Boss Phantom, este din Sangeorgiu de Mures si apartine unui pasionat de aceasta rasa.

Cititi mai multe despre Boss pe stirileprotv.ro

Cititi si articolul Akita American Un Caine Mai Mult Decat Frumos!

Rase de caini Rase De Caini De Paza Rase De Caini Rare

Comentarii

  • Mariana ,

    Ce preț aveți la un pui de tibetan

  • Tiganea Marinela ,

    Sunt interesată în achiziția unui pui de tibetan auriu mascul .Preț

  • Pentru chelbea ,

    Ce preț are un mascul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica siameza misterioasa si frumoasa
Articolul următor
7 metode usoare de a scapa de mirosul de caine din casa